Izrada Cirkonskih Navlaka

Dobrodošli na naš blog u Stomatološkoj ordinaciji Dr Ivana Lončar! Ako razmišljate o unapređenju svog osmijeha i kvaliteta vaših zuba, izrada cirkonskih navlaka može biti idealno rješenje. Ovaj članak će vam pružiti sve potrebne informacije o ovom vrhunskom stomatološkom postupku.

Šta su Cirkonske Navlake?

Cirkonske navlake su vrhunske stomatološke nadoknade koje se koriste za prekrivanje oštećenih ili nepravilnih zuba. Izrađene od visokokvalitetnog cirkonijuma, ove navlake pružaju dugovječnost, estetiku i prirodan izgled.

Prednosti Cirkonskih Navlaka

  1. Prirodan Izgled: Cirkonske navlake prilagođavaju se boji i obliku vaših prirodnih zuba, pružajući potpuno prirodan izgled.
  2. Izuzetna Čvrstoća: Cirkonijum je poznat po svojoj izdržljivosti, čineći cirkonske navlake dugovječnim rješenjem.
  3. Biokompatibilnost: Materijali korišteni za cirkonske navlake su sigurni za vaše zdravlje i dobro se integriraju s vašim prirodnim tkivom.
  4. Minimalna Priprema Zuba: Postupak izrade cirkonskih navlaka obično zahtijeva manje brušenja zuba u usporedbi s drugim vrstama nadomjestaka.
Prettau cirkonijum krunice Prettau cirkonijum krunice
Cirkonska krunica Cirkonska krunica

Postupak Izrade Cirkonskih Navlaka

  1. Pregled i Planiranje: Prvi korak je pregled kod vašeg stomatologa, dr Ivane Lončar, gdje će se utvrditi da li ste kandidat za cirkonske navlake. Zajedno s vama će se planirati željeni izgled.
  2. Priprema Zuba: Ako je potrebno, zubi će se minimalno pripremiti, odnosno blago brušenje kako bi se osiguralo savršeno pristajanje navlakama.
  3. Otisak i Boja: Uzima se precizan otisak vaših zuba, a odabire se i boja cirkonskih navlaka kako bi se što bolje uklopile s vašim prirodnim zubima.
  4. Izrada u Laboratoriju: Cirkonske navlake se izrađuju u laboratoriju, prateći individualne specifikacije svakog pacijenta.
  5. Postavljanje: Nakon izrade, navlake se postavljaju na vaše pripremljene zube, pružajući vam trenutnu estetsku i funkcionalnu korist.

Nakon Postavljanja


Naš stomatolog, dr Ivana Lončar, će vam pružiti smjernice o održavanju cirkonskih navlaka. Redovne posjete stomatologu za rutinske provjere su ključne kako biste osigurali dugovječnost i kvalitetu vašeg novog osmijeha.

Zaključak

Izrada cirkonskih navlaka je pametan korak ka postizanju savršenog osmijeha. Uz visokokvalitetne materijale i iskusnog stomatologa poput dr Ivane Lončar, možete očekivati ne samo estetski privlačan osmijeh već i funkcionalnost koja će vas oduševiti.

Ako imate dodatna pitanja ili želite zakazati pregled, slobodno nas kontaktirajte. Radujemo se što ćemo vam pomoći da postignete osmijeh iz snova!