Konzervativna Stomatologija

Konzervativna stomatologija podrazumijeva prevenciju, dijagnostiku,liječenje i popravak zuba oštećenih karijesom.

Karijes, nastao kao rezultat djelovanja bakterija u usnoj šupljini i ostataka hrane na površini zuba, predstavlja defekt koji zahtijeva posebnu pažnju. Bakterije, hraneći se ostacima hrane, proizvode kiseline koje, ako se nekontrolirano šire, otapaju zubno tkivo i stvaraju šupljinu na zubu, poznatu kao karijes. Njegovo liječenje je ključno kako bi se spriječilo daljnje širenje i očuvala oralna dobrobit.

Redovni stomatološki pregledi su ključni za rano prepoznavanje i liječenje karijesnih oštećenja. U našoj ordinaciji, fokusiramo se na konzervativnu stomatologiju, s ciljem očuvanja zdravlja, ljepote i funkcionalnosti zuba. Sanacija karijesnih oštećenja postiže se upotrebom visokokvalitetnih kompozitnih plombi, čime osiguravamo dugotrajnu funkcionalnost i estetiku.

Kroz naš rad, koristimo se vrhunskim materijalima kako bismo garantirali ne samo trajnost, već i estetski privlačan izgled vaših zuba. Vaše oralno zdravlje je naša prednost, a konzervativna stomatologija u našoj ordinaciji pruža sveobuhvatnu brigu o vašim zubima, čuvajući ih od daljnjih komplikacija.